ЕХ, ШЕНГЕН, ШЕНГЕН!
Европейска вече сме държава,
в нея премиер и президент
имат мисия такава -
да пестят на бизнесмена всеки цент.
Не платиш ли парно или ток,
тук веднага ''удрят ти секирата'',
но властта закриля те и пази Бог,
ако ти си... Мишо Бирата...
Мъдро е, че вече с микрофони
ни подслушват за това и онова,
ако някой пощръклява от хормони,
да му мисли, нямам аз вина.
Спя спокойно без тампони в ушите
и съседката се вразуми:
пак при нея ходят за ''масаж'' ''жребците'',
ама никой там не цвили, не крещи.
В този свят, уж хитро закодиран,
разгадаха и генома на човека.
За да знае, за да бъде информиран,
се изправя на краката си шебека.
Проумя това колегата ни Саво
и поръча за жена си СРС-е,
тя, оказва се, че лягала си само
с прекия си шеф - едно конте...
Ех, защо ли параноята ни гони,
няма компромати - скучен ден...
Нормите и строгите закони
ще почакат, нека влезем в Шенген.
© Красимир Кунчечв Все права защищены