Коледа, Великден, шести Май,
после седми – стой на фокус – осми!
Ей го след завоя – там! Познай?
Зима ли?!...
О, я не ме ядосвай!
Ток и жици! Бричката държи,
скърца под капачката отляво.
Пъргава каляска – ретро джип!
Теглят я мечтите в синьо лято,
ще издуха вятъра без газ!
С мотовилки сто по пет, метлата,
три пъти се чупи над Бургас,
пратих я наместо дрон, горката...
Бърза като дяволчето Фют,
идва наобратно с мраз в косите.
Значи, не е хванала на юг...
Близо ли е лятото, я питам?
Затвори очи! Наум изброй
песъчнките на седем дюни,
ей го там..., след осмия завой
и бинокълът засича Юни!
Дотогава дръж се здраво ти!
... Ейй, съсипа се да ме будалкаш...
Зъби стискаш, чудех се дали
може да устискаш още малко?!