ЕЛА СИНЕВА
Когато самотата започне да радва
Когато лишен от желания, дори не мечтаеш
Когато слънце огрее, а ти не усещаш земята
Когато птиче запее, а в тебе трепти тишината
Когато приятел оставиш с недоизказани слова
Когато мисъл проблесне, а ти я пропуснеш така
Когато апатия гони изкъсо твоята душа
Ти разкъсай веригите мерзки - скочи
Разцепи тишината- кажи: "Аз живея тук и сега,
Аз ще подчиня моята съдба,
Аз ще прекрача вашите заспали тела"
И с песен бодра на уста, запей: "Ела синева!"
© Атанас Коев Все права защищены