Красив е този, който обич дава,
измил душата, да не я боли,
целунал птича песен сред морава,
дочул дъждовен шепот. Но дали
той може да усети красотата?
Ще види ли в реките сини дом
и как дъждът цъфти до небесата?
Ще стане ли за скъп човек подслон?
Това не знам, но силно се надявам,
че хубостта е мощен еликсир.
И като глътка вино причестява,
отпита от свещения потир.
© Цветето Б. Все права защищены