Гърбът му е горска поляна.
Рогата - дърво на полето.
Краката - машини за бягане.
Видът - благородно еленов.
Той нямаше стадо от слаби,
подчинени на други, животни.
Отрано ги бе изоставил,
за себе си беше приготвен.
Еленът препускаше бързо
от страх и от яд на нехищник.
В очите му светеше дързост -
дете на неопит и мисли.
Песента му бе плач за отстрел.
Издаде го пълната лунност.
Улучен бе право в сърцето.
Куршумът - съвършено кошутен.
2010