Безпокойна сълза синевата отрони,
прогърмя, проръмя, разлюля свежи клони,
дървесата шептят с резедави корони,
призовани на бис да раздават поклони.
Пълнолика луна облаците подгони–
устремени стада развилнели бизони.
Светлината узря на вълни от фотони,
дух и тяло събра по вселенски канони.
© Светличка Все права защищены