ЕДНА ЖЕНА
Една жена се изкачва
по небесната стълба.
Синевата над нея
разпъва платна.
Тя върви
и люлее надежди.
Разсича гордиев възел.
Кървави ризи пере.
Една жена се изкачва
по небесната стълба
и събира разпиляно сребро.
Ветрове и неволи я кършат,
вдигат я мъжки ръце.
Срещу земната гравитация
се изправя.
Пази тайната на света:
в ябълка и утроба,
в корона и цвят.
Една жена се изкачва
по небесната стълба
и осветява Млечния път.
© Цветана Качерилска Все права защищены