ЕРОС статично
на Надя
Изтръгнахме бурените от сърцата,
а времето отдавна спря.
И някой когато чука на вратата,
ни "носи" поредната лъжа.
Зачеркнахме звездите и цветята,
Луната превърнахме на Хан,
всички свирим някаква токата,
а нотите избира всеки сам.
Възможностите се изчерпаха,
от вчера даже и не спорим,
защо сърцата ни "повярваха"
и “спряха” без да поговорим.
Очите ни, бездушни наблюдатели
на поетичен и любовен плам,
по лъжливи (свето)отражатели
ни водят в “еретичен” храм.
И на поредната “случайна среща”
на чаша блудкаво кафе,
с тъга ще гледаме на всичко,
което би могло да бъде, а НЕ Е!
2009-05-22
Вдъхновено от хаоСтатично на Elpida (Надя Стефано) и посветено на нея.
Стихотворението е и за всички, които "започват всичко от начало" по подобие на електронните игри, където имат няколко "живота".
Но Животът е един, а "греховете" се трупат... ;)
© Аластор Все права защищены
Думите "галят" и нараняват. Съжелявам.