27 июл. 2017 г., 11:10

Есен 

  Поэзия » Пейзажная, Гражданская, Свободный стих
426 1 0

Липсва ми жълтата есен и
топлият цвят на узрелите кестени,
които са покрили уморената от лято земя с кафяво килимче.

 

Липсва ми преходът 
топло - студено,
в него има толкова желания
и това есенно жълто,
дето го няма в палитрата на другите сезони.

 

Есента е сезонът, през който се раждам

и е само веднъж.


Тя носи прохлада и равносметка
какво сме стопили
и какво сме спечелили през горещия водовъртеж на юни юли и август.

 

Есента носи покой и дърпа зимата с всичките и прегръдки.

© Илияна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??