Есен
Залезе Слънчо зад Рила планината,
нападнаха комарките със гладен хъс,
цвъртяха гласовитите врабчета,
жабоците - омазани със пръст...
Изпратих залеза, помахвайки с ръка,
под клоните на старата върба,
одеялото си сгънах и с раничка на гръб,
потеглих към дома, за кой ли път...
© Атанас Коев Все права защищены