Есенен вятър постоянно размества пъстро, шарено, пъзелно лего,
разсъбличайки бавно, еротично дървета и храсти
чак до първия сняг.
Есенен вятър сътворява красота хей така на шега
многогодишно,
та нали всеки път по природни закони
след прераждане, след възход следва спад
помъдрял и натрупал с годините опит,
е... за някой горчив, но за всички богат.
Съзерцавам тази бързо меняща своя вид
многоцветна палитра,
през очите душата ми пълни се с радост, с надежда
без страх!
Странна радост, макар романтична -
сътворена от смърт на листа
и от техния пад!
© Иван Иванов Все права защищены