Пастелно меки цветове догарят –
(художник ли нюансите подбра?)
Обагрена от изгревни пожари,
като букет е старата гора.
С тих шепот жълтите листа се ронят.
Да мога, в шепи ще ги събера...
За мен е по-красива и от пролет
прошарената есенна гора.
© Елица Ангелова Все права защищены