Красавице Есен, добре си дошла!
С килим многоцветен, тъкан от листа,
и с полъха нежен на бронзови дни
мечтите намират крила, висини.
Октомври, усмихнал се, вече е тук,
с узрели шишарки в небесен памук.
Накичен кокетно с бадемов венец,
той пръстче потапя в хралупа с медец.
Омайвай ни, Есен - чаровна жена!
Очаквана ласка си в миг тишина.
Художник рисува те в чувствен триптих,
танцуваш в сърцата, в картина и стих.
Аз пак се разхождам сред капки дъждец,
след мене подтичва галантен ветрец.
Животът намерил е късче покой
в приспивните ноти на есенен рой.
© Цветето Б. Все права защищены