Ей замина лято къдрокосо.
Училищно звънче весело запя.
Пъстра есен на крила се носи
И засипа в злато цялата Земя.
Птиците отново далеко отлетяха
Опустяха под стрехите празните гнезда.
А децата -
трудолюбивите пчелички
знание да сбират есента ги призова
© Слава Костадинова Все права защищены