Със теб се знаем толкова отдавна,
че вече сме почти като сестри.
Харесвам те и слънчева, и хладна,
и всеки път ти казвам: "Остани!"
Не мога да се сърдя, че различна,
пристигаш всеки път със лекота,
щом аз на тебе, Есен, май приличам
и с радост нося името жена.
© Руми Все права защищены