/безглаголно/
Трудна, но сладка. Есенна обич.
Цветна палитра от багри и вкус.
В прага залостени пламък и горест.
Мисли греховни с житейски привкус.
Топла омайница. Циганско лято.
Сгряла душата. Спряла дъха.
Грозде узряло. Благост и сладост.
Сенчица хладна под бяла лоза.
Чиста и истинска. Песен на птица.
Пеещи трели. Ранимо небе.
Дивно ухание. Цвете в градина
с гордо изправено крехко телце.
Трудна, но сладка. Есенна обич.
Мъдро полята. Живителен дъжд.
Спомен запазен от минало лято,
слънце издайно в окото на мъж.
© Таня Мезева Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »