ЕСЕННО
За върбите лятото люлка е вързало.
Вятърът бледото слънце люлее.
Есента за път се стяга забързано,
зима остава бяла песен да пее.
Есента се стича в улуците.
В локви, като лодки плуват листа.
За дълъг път се стягат птиците.
Набъбнала, чака семе пръстта.
Сега съм аз, объркан в сезоните.
В очите ми цветна пролет цъфти.
Нагонът на лятото душата ми гони.
Само зимата в косите блести.
© Мимо Николов Все права защищены