"Есента, последната и най-прекрасна усмивка на годината" - Уилям Бриянт
Есента ни е тука - топла, тиха и ведра,
из недрата подбрала сетни дарове щедри;
плодни земни потоци - да узреят житата,
багрилата от залези - да нашари гората.
Изпод шумата цветна, като пролет назаем,
минзухарът се връща в кръговрата безкраен,
редом с галени астри и куп хризантеми,
с аромат на смокини и узрели бадеми.
Кестен, сгушен уютно под ежова шуба,
орех, скрил се да зрее в костелива коруба,
натежалото грозде, пълно с вино омайно...
Есента ни усмихва с ароматна безкрайност.
© Калина калина Все права защищены