Три дъвки за балони "Идеал"
до пръсване издуват двете бузи
и сладолед "Ескимо" бих изял –
през дупчицата в джоба се изхлузи,
последната паричка. Не разбрах,
къде ли между плочките се мушна
на детството ми искреният смях,
търкулнало се нейде, непослушно.
От гуменката пръстче пак стърчи
и шапката съвсем е избеляла.
С кутренцето, с различните очи
геврек деля – от вчера не е яло.
Другари имам шумни и добри,
дори и цирк направихме, самички.
Кварталът този шум не одобри,
но боя отървахме... Почти всички.
Ех, спомените са калейдоскоп,
щом мигнеш вече няма да ги има...
В съня зашиваш скъсания джоб
и детството примамваш пак, с "Ескимо".
-------------------------------
Днес аз черпя! "Ескимо", захарен памук, "цигарени" дъвки... Кой, каквото иска. Честит празник, приятели! :)
© Надежда Ангелова Все права защищены