Душата ми, волна птица
родена да се рее в небесата,
с химера, пошла измислица
хора приковаха към земята.
Преди време юнаци
оковите със слова разбиха,
с песни и разни знаци
лошото уж победиха!
Зарадвана душата ми полетя
волна горе в небесата
но оттам какво видя -
разменени бяха местата!
Водените водеха напред,
водещите след тях вървяха,
за тях бе всичко наред,
народа с обещание приспаха!
Душата ми хванаха с измама
пак, в кафез е навряха,
светлото бъдеще го няма,
вместо замък - за народа стряха!
Ето е Новата Година!
Ха дано Тя се смили,
да вкара в пътя мнозина,
душата моя да спаси!
© Никола Яндов Все права защищены