Ето, ето! - Пролет пак е! -
Прелест чудновата!
Ето, ето! - Мил и драг е
Слънчо в синевата!
Ето, ето! - Разцъфтяват
храсти и дръвчета!
И горѝ се пременяват,
и южнякът шета!
Умилѐна, през сълзѝ се
Баба Марта с нас разделя.
Бабо Марто, усмихнѝ се! -
Знаем твоята повеля -
за да сме добри деца,
да си в нашите сърца!
И щом дойдеш подир зима,
мартенички пак дарявай,
и земята ни любима
с щастие обогатявай!
© Стоян Минев Все права защищены