Преди да се родя бях волна птица,
към слънцето със вятъра летях,
пресичах океани, материци,
владетелката на небето бях!
В делфин се преродих сред морска пяна!
Вълните бяха моите сестри.
Надбягвахме се с тях до океана
и своята русалка там открих!
Във джунглата на тигър се превърнах,
от диви зверове бях обграден
и всички победих, във бяг обърнах,
страхуваше се всеки враг от мен.
Така съм се прераждал много пъти -
през толкова съдби, от век на век!
Премеждия прескачах, не отстъпих,
накрая се родих като Човек!
Политам като птица в небесата,
в морето се превръщам във делфин,
за тигър враговете ми ме смятат -
по сила и по дух непобедим!
© Елка Тодорова Все права защищены