"За мъничко любов избродил бих света"...
Ярослав Връхлицки
Как пясъчно ти все ми се изплъзваш,
царице на греховни страсти!
А аз - като слепец, стоя премръзнал
протегнал длан за милостта ти.
Походката дочуя ли позната
застива цялата планета
в очакването нямо от тълпата
да паднеш! - като сребърна монета...
© Иван Христов Все права защищены
Поздрави!