I. Вик
Оскъднява Езикът ни,
чезне клетка по клетка.
И кънти в мен Паисиев вик:
"Българино, какво с теб случва се
в крайна сметка?!"
II. Съдбоносен въпрос
Говорим и пишем с думи,
Излизащи сякаш от Матрица.
И виси със страшна сила
над нас, постоянно,
съдбоносен Въпросът:
Как да възродим Днес
Частица поне от Езика
на Захари Стоянов и в-к 'Марица?"
© Вълчо Шукерски Все права защищены