Зелената ябълка на самотата
Проядена от земни червеи
Чака
Чака незабележимо
Да се търкулне
От хилавото коренище
По стръмното
Във пазвата на момата - време
Във кесията на странника - шанс
Във талигата на стареца - съдба
Свойте следи да слее
И после...
Да ги изтрие
© Янко Все права защищены