На слънцето с последните зари
корабът се готви да отплава
Усмихваш се, макар че те боли.
Освен да чакаш - какво ли ти остава?
Ще се завърне - знаеш ти,
но месеци отново в самота
не свикна, всеки път боли
и като сянка бродиш във нощта.
А той си идва - мръсен, уморен,
посрещаш го на кея призори.
Усмихваш се на утрешния ден,
разтапяте се в първите лъчи.
Така отмина младостта ти -
децата, две, отгледа ги сама,
но никога не се оплака,
съдба е да си на моряк жена!
© Неличка Все права защищены