Бе залезът като домат.
Атанас Далчев
Студът е
ядрена гъба
след киселинен
дъжд.
Земята –
око,
излязло
от орбита
всемогъща.
Гниещият
домат
на изгрева
не предрича
кръв –
наследена
поквара.
Небето
двери отваря
и излита оттам
колесница.
В тревата изпепелена –
сянка
без птица.
15.10.2018
© Мария Димитрова Все права защищены