Тук забравих за моето детство -
като малко изхвърлено камъче,
по брега с водорасли извезан,
се изгуби сред спомени пясъчни.
Тук удавих и своята вяра -
във безкрая на сините ириси.
Тук, на морския бряг, се сбогувах
с добротата, човешкото... себе си.
Тук отлитнах от своята болка -
като гларус в небетата пусти.
Беше алчна, до дъно изпи ме
с ненаситните палещи устни.
Тук оставаше моята обич,
с неизменната крива усмивка.
Невъзможна, ехидна и сляпа.
(Fairy-tale) за самотна принцеса.
Тук забравих за пулса на времето.
Безпосочните стъпки се гонят...
Светлините приличат на изгреви
... и умират в пастта на прибоя.
FAIRY-TALE
['fεəriteil]
1. (вълшебна) приказка
2. измислица, фантазия, лъжа
© Кремена Стоева Все права защищены