13 июл. 2011 г., 23:21

Фантазия с рицар 

  Поэзия » Любовная
478 0 3

И видиш ли сред лятото ще срещнеш

рицар свой със белия му кон.

И в разпиляващ косите твои вятър

ще откриеш своя нов приятел,

прегърнати под бетонния подслон...

И със сърцето свое ще обикнеш...

 

И когато към залеза червен погледнеш,

на горещия и жарък Юли,

ще видиш сърце, от облаци прикрито,

и в него късче от любов забито,

и венчета от рози разцъфтели.

И ще поискаш конят черен да възседнеш!...

 

И рицарят в галоп ефирен да последваш

до неговия тих уютен дом.

Когато сваля от стомана свойта маска,

да почувстваш красива топла ласка,

като глътка пареща от ром...

И до него на дъбовата пейка ще приседнеш...

 

И за дракони и приключения ще слушаш,

за митове от древни времена,

когато мечове и копия са летели,

но него да пронижат не са успели

дори герои от варварските племена.

И в рицарската мощ и сила ще се влюбваш...

 

Тази фантазия красива си представяш,

когато аз съм тук, до теб.

И в красива приказка опиянена,

от мойте устни си пленена,

в изгарящ от любов вертеп...!

Когато всеки друг, целувал те, забравяш...

© Христо Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И на мен ми хареса! Поздрав!
  • Въпрос на вкус казал народа! Благодаря ви, Таня, Веска!
  • Аз не харесах... Друг път май са ти по-изпипани нещата. А и това ми е малко банално :P вярвам, че следващия път ще ме очароваш :P
Предложения
: ??:??