Фарс
Излишни са сълзите след смъртта!
Излишно е и даже опелото!
Човек си тръгва сам към вечността
оставил тук и злото, и доброто!
Колко хора истински тъжат?
Колко хора ще са и статисти?
И без теб ще продължи светът!
Но след теб ще има пак артисти!
А когото истински боли
той си носи болката в сърцето!
Страда мълчаливо и търпи,
взира се с надежда към небето!
Човек се уважава щом е жив,
а после? После всичко се забравя!
Дали в живота си е бил щастлив?
Каква следа след себе си оставя?
Така и колелото се върти-
днес тук, а утре вече теб те няма!
Не ще те върнат всичките сълзи!
И всичко се превръща в тежка драма!
Обречен си когато си роден!
Съдбата ще те чака там, на края!
От земния товар освободен
по пътя ще поемеш към безкрая!
28.03.2024 г.
© Георги Иванов Все права защищены