Тя гореше и изгаряше в Любовта
със всеки свой дъх...
И всеки туптеж на сърцето и
изпомпваше пламъците във вените и...
Тя беше влюбена до безумие...
Влюбена, във самата Любов...
Онази Любов,която вечно гори
и никога не изгаря...
...А неговите две тъй сини очи
като лековити извори нежно обливаха
нейното тъй силно горящо сърце...
Ах, как обичаше тя да се взира във тях...
Напомняха и на нещо, толкова близко и древно...
На нещо,...някак отдавна забравено...
...И успокояваше се сърцето и,
и изпадаше душата и в кротко безмълвие...
© Свещен Огън Все права защищены