В зениците ми твоите очи
се спират –
искрици слънчеви блестят.
В зениците ми утрото
роса събира -
във самодивски сякаш две следи.
В зениците ми твоята усмивка
вместо песен се разлива -
като морето,
обладало своя бряг.
В зениците ми мъничка сълзица
се е скрила
и път проправя си към твоето сърце.
В зениците ми вечер твоят сън
заспива...
© Нели Все права защищены
прекрасна си, мила Нели.