И като феникс все ще се прераждам
след болките на всичките си дни.
Ще се науча как да устоявам
и как нещастието да ме закали.
Подобно феникса аз ще изгарям
в собствените радост и тъга,
а след това пречистена ще се изправям
и все по-чиста ще вървя.
След огъня душата от мозайка
скала ще става и ще устои
на идващите бури и проклятия…
Скалата няма нищо да сломи!
© Диляна Василева Все права защищены