Плашат ни бездни,
в душите ни зейнали;
Пълним ги жадно с
небрежни забежки;
Давим ги с вино,
с цигари душим,
но глада им безгласно
в гърдите крещи.
Пъплят в пътеките
трепети сплетени,
пак търсят обетите
в прахта погребани.
В изстинали въглени
нещо крехко трепти;
Тази обич е феникс -
в пепелта се роди.
© Доротея Все права защищены