28 янв. 2007 г., 23:51

Феникс 

  Поэзия
804 0 2

Окрилен от безкрая,

сред изгрева пръв,

аз покоя мечтая

в небесата от кръв.

 

Насред битка съдбовна,

над титани велик,

аз пея песен гробовна

за предсмъртния вик.

 

Сред злокобен погром

и сред образи мътни

сещат сетния стон

всички сенки безплътни.

 

Край крилатите демони,

войни мои, зловещи,

аз душите крада

и сърцата горещи.

 

Аз мечтите разкъсвам

и за болка копнея,

аз от пепел възкръсвам

и в пламъци тлея.

 

Аз съм феникс безсмъртен,

вечно чакащ нощта,

сеещ страх и разруха

сред мрак и тъга...

© Мервера Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добро е!
    ПС:Вик мисля че дължиш извинение, това НЕ е пич, а симпатично момиче с добри наклоности
  • Противоречиви, черни мисли са те завладяли...
    Нима това е истинският Феникс?
Предложения
: ??:??