Февруари е бременен.
С пролет.
В началото.
Още не знае.
Но чувства симптомите.
Топли вълни.
Пресни локви по тялото.
После студ на кутийки.
От зимата спомен.
Настроения странни.
Но нещо в зачатък
си расте
и живее,
и чака си времето.
Може би затова
Февруари е кратък.
Да не ни подлуди
тази негова бременност.
© Валентина Шейтанова Все права защищены