Малък Сечко февруари
неподготвени ни свари.
Мислихме си ние вече -
пролетта не е далече.
Но ядоса ли се пак
Сечко, накривил калпак,
почва бузи да надува
силен вятър да нахлува.
Малък ли съм? - вика той.
Аз ще ви покажа кой
може със студа и хали
хубаво да ви "погали",
да натрупа сняг и лед,
всичко да замръзне вред.
С малък Сечко февруари
шега не бива, хей другари!
© Лидия Кърклисийска Все права защищены