Фея. Чух, че фея ме наричат.
И над тези думи пак се смея -
нима не знаят, че поредната лъжа изричат?
Всичко бях, но не и фея.
Или може би била съм?
Нима не съм аз тази,
която носи на страха крилата?
И която все от самия страх се пази...
Стопих се в пепел и отново се явих,
за да покажа истинското си лице.
Неведнъж от Реките на забравата аз пих
и се родих отново с пламък във ръце.
Но може би наистина съм фея -
може би затова за блясък все копнея.
Може би затова все искам да се изкачвам към върха -
една фея, понесла крилете на страха...
© Мия Все права защищены