Палавите ѝ очи, малки и красиви,
се крият под дългите коси игриви,
непостоянна, излъчва ярко сияние,
свръхестествените сили са ѝ мания.
Малки духове, в легенди записани,
същества от митологията орисани,
с ефирни криле по ефимерна алея –
пърха… И изчезва капризната фея.
© Никица Христов Все права защищены