Днес в стаята нахлу онази светлина,
която само във съня си виждах.
Очите си затварях след това,
не исках да я губя, всичката...
Погълнах я с очите си,
защото...
затворих я в околоочните си граници.
За себе си единствено ли?!
Не. Раздавам я по мъничко,
на хората... На тези, за които...
Но те отдавна ослепели са без друго.
И ...не я приемат даром,
даже като опция,
а като даденост,
която да си ... плащам.
© Нели Все права защищены