ФИФТИ – ФИФТИ
Днес романтично е да рекетираш ти жената;
да я малтретираш и тормозиш и душата,
вместо да ù напиеш от менците водата…
Тя пък ще ти наранява джонгалите в колената
и ще ти прецака сухожилието на петата,
вместо да ти оплете чорапи и шапка за главата…
Туй библейска е притча и доктрина
вносна (от близката чужбина)
на ориенталската ни пра-родина…
След тази “романтична” перспектива
оставам твърдо атеистка прозорлива,
спасена от вяра, тъй грозна и мъглива…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены