събудих се от аромат
на печени чушки
и ласки
на две груби ръце
които ме галят
по бузите
както някога
когато бях дете
усетих и мирис
на домашен сапун
който разбърквахме
двете със баба
в котела бълбука
с добавка
есенция младост
за жалост измама
калъпа разпука
помня и онази
дъхава сауна -
парник
със зрели домати
пълни догоре бакъри
с млечно ухание
.........
по-нататък
няма да разказвам
парникът
отдавна е изгнил
остана ми
филия
с мас и захар
и спомен
тъй далечен
мил
.........
© Нони Все права защищены