Филмът
Филм реален върти се всеки ден,
филм реален - като погледа на зрителите
- блед и изумен.
Разни роли и пасажи,
в реалността посредствеността изиграли.
Разни многоцветни идеали,
на света карикатурни кумири дали.
Всеки ден нова серия се играе
и за истинското никой нехае.
Маски нови, по-актуални
по модата се слагат
- нали на амплоато ново ни прилягат.
Филм под режисура чужда
всеки един започва да изпълнява
при нужда.
Реплики познати се повтарят
и от новите артисти никога не се забравят.
Сюжетът така познат
наново се играе,
но всеки нов се прави,
че не знае...
„Старата песен на нов глас” -
така гласи сценарият у нас!
© Цветослава Младенова Все права защищены