Покрай нас - скатчета от акации
с лепнещите им аромати
и пойни птички накацали, -
из долчинките се вият.
В ход и такт с лиричния ромон,
упоени вървим
сред най-пъстроцветни ухания
и от поточетата
не вода пием, а висша наслада.
© Вълчо Шукерски Все права защищены