Чаках те,
пристигна,
но не се завърна.
***
Красотата
носи дрипите си,
както розата – бодлите,
суетата
дори и наум не го може.
***
Всяка забита карфица
в хербария на платената любов
е пилон,
на който се развява
голотата на предразсъдъците.
***
Неделя.
В църквата
молитвите ни
имат дъх на страст,
а под маските
сме на една ерекция
разстояние.
***
Отхвърлям
всяко евангелие
според което
ти не си
началото
и краят
на спиралата на живота.
***
Вземаш тялото ми
като благодатна пръст
в която посаждаш
своя нарцис.
Аз го поя с „обичам те“
и разцъфтява,
като любовта ти,
и двете
имат дъх на его.
***
Сочиш с пръст
изрода в мен,
а не виждаш
че си пред огледалото.
Любовта е сляпа.
***
На опашката
за живот
само смъртта
прережда.
© Надежда Тошкова Все права защищены