Бягай!
Ще потънеш два метра дълбоко
във рохката пръст на очите й.
Бързай!
Тя носи лудостта на ураганен вятър,
вълнение в душата
(до вчера застинала)
Закъсняваш!
Капки - порой -
(бият, пробиват, проникват)
- куршуми в трептящия център
(на ума ти)
Потъваш...
Когато премине (през теб)
ще утихне (далеч)
зад някой хоризонт;
а брега (ти) ще остане(шшш...)
О! Пуст(ошен)
Оставаш.
Крясъците на пясъците
дълго отекват в тишината на залеза...
Чакаш -
Изгрева (който)
никога няма да бъде.
© Доротея Все права защищены