Българите нямат нужда от Христос,
защото имат Апостола.
Мерсия Макдермот
Гарвани черни, над нас не летете...
Гарвани черни, над нас не летете,
бяла е, бяла нашата бяла душа,
в черните облаци вий се пръснете,
гарвански крясък несмирено руша.
Бяло, втъкано в душа единак,
с крилата си черни няма да скрийте,
сърцето бунтарско остава си пак,
в нощта недостойна, чакали, не вийте.
Моя Христос във Левски открих,
гарвани клети, от светото сияние,
от него достатъчно вече аз пих,
то е най-Българско свето обаяние.
ЕТ МАЧИБО - 2008 г
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Все права защищены
Благодаря ти Ани.
Мисла си сега когато ни обявяват за най тържната нация в европа, когато черните гарвани кат о , че ли все още летят над главите ни, трябва да си напомняме колко са бели душите ни , колко са святи героите ни и, че има защо д а гледаме с по голяма вяра и повече достоинство на света.