Гарванът
Посветено на Едгар Алън По
Ти прокле поета клет,
птицо странна на смъртта!
Твоят грак в среднощний мрак,
в далечен лес и тъмен праг,
прокле поета на нощта!
Ти отне живота блед,
птицо от на сенките брега!
Твоят грак във тленна прах,
във мъка земна и неземен страх
обви поемата с тъга!
И душата на поета
няма да дочака зрак -
зная вече – нивга пак!
© Денис Метев Все права защищены