Ден и нощ - в гората,
носи се мълвата,
гарванът Гаврил –
навсякъде е бил.
С поглед – важен, важен
и осанка – снажен,
истории разказва
и снимки ни показва:
„Ето тук на Пирамидите,
може да ме видите,
кацнал най-отгоре
как ме снима Боре.
Бил съм на Хаити,
живял съм сред бандити,
стигнах Хималаите,
видях града на маите…“
Ден и нощ - разказва,
албуми ни показва,
гарванът Гаврил –
къде ли не е бил…
Само, че веднъж,
след проливен дъжд,
яви се детектив,
с лула и шлифер сив.
Кражба от училище
извършило страшилище,
атласи и албуми,
още куп зулуми.
Ето, че в гората
понесе се мълвата,
гарванът Гаврил -
някъде се скрил…