Сутрин оченце подава
над планината.
Гали цветя и тревички,
сгрява земята.
Вечер се скрива от всички
в златни палати.
Що е то?
Нощем към земята гледат
сребърни парички
и вълшебен сън изпращат
със любов на всички.
Греят чудно, а не топлят
светлите ___________/звездички/.
Понякога на сърпче тя прилича,
понякога е кръгла като питка,
понякога зад облаче наднича...
Познай я бързо, малки любопитко!
Що е то?
© Мария Все права защищены